برنامه نویسی PHP با طعم فریم ورک ها
توسط: محمد مرادي - شنبه ١٤ دي ١٣٩٢ ساعت ١٦:١٣
|
|
|
برچسب ها:
PHP
فريم ورك
مقايسه
محبوبيت
|
در سال 2013، در بین زبانهای برنامه نویسی، به گواه آمار ارائه شده توسط w3techs، زبان PHP با اختلاف بسیار زیادی به عنوان محبوبتترین زبان برنامه نویسی وب تعیین شده است. اگرچه در کشور ما به نظر می رسد که زبانهای مبتنی بر فریم ورک .net ارائه شده توسط شرکت مایکروسافت از محبوبیت بیشتر ی برخوردار است؛ تعداد زیادی از برنامه نویسان نیز از زبان PHP برای ایجاد برنامه های کاربردی تحت وب، استفاده می نمایند.
با عرض سلام خدمت خوانندگان گرامی و کاربران وب سایت انتشارات پندار پارس
انشالله از این به بعد و در قالب مقالات کوتاهی که به تدریج از طریق وبلاگ منتشر خواهد شد، تلاش می کنم که برخی از مطالب مفید و جالب در حوزه طراحی و برنامه نویسی وب را خدمت شما ارائه کنم.
در اولین مقاله از این سری، با توجه به آمارهای سال 2013، نگاهی به وضعیت فریم ورکهای برنامه نویسی PHP خواهیم داشت.
در سال 2013، در بین زبانهای برنامه نویسی، به گواه آمار ارائه شده توسط w3techs، زبان PHP با اختلاف بسیار زیادی به عنوان محبوبتترین زبان برنامه نویسی وب تعیین شده است. اگرچه در کشور ما به نظر می رسد که زبانهای مبتنی بر فریم ورک .net ارائه شده توسط شرکت مایکروسافت از محبوبیت بیشتری برخوردار است؛ تعداد زیادی از برنامه نویسان نیز از زبان PHP برای ایجاد برنامه های کاربردی تحت وب، استفاده می نمایند.
در سالهای اخیر شاهد بروز و ظهور فریم ورکهای مختلفی برای توسعه سریع، قدرتمند و ایمن برنامههای کاربردی به زبان PHP بوده ایم. در واقع هدف اصلی ارائه چنین فریم ورکهایی، ایجاد یک استاندارد به منظور توسعه یکپارچه و مدیریت شده برنامهها بر طبق قواعد و الگوهای طراحی (Design pattern) بوده است. میتوان گفت که برنامه نویسی با استفاده از چنین فریم ورکهای، تا حدود زیادی رنگ و بوی پروژههای مهندسی نرم افزار را به برنامه نویسی عادی افزوده است.
برای برشمردن تمامی فریم ورکهای PHP، به تنهایی به چند مقاله دیگر احتیاج است ولی همانگونه که احتمالا با آنها آشنایی دارید، Cake PHP، Symfony، Zend، Code Igniter چند نمونه مشهور از آنها هستند. متاسفانه برنامه نویسان کشور ما تمایل کمتری به استفاده از این فریم ورکها دارند ولی به منظور بهره برداری از مزایای فوق العاده آنها، بررسی ویژگیهای آنها نمی تواند ایده بدی باشد. به منظور تایید این نظریه، مشاهده آمار جمع آوری شده توسط وب سایت معتبر SitePoint از وضعیت محبوبیت این فریم ورکها، خالی از لطف نیست.
همانگونه که در تصویر فوق مشاهده می نمایید، رتبه نخست و جایگاه دوم این آمار متلق به فریم ورکهایی میباشد که برای ما کمتر آشنا هستند. اگرچه عده ای از برنامه نویسان نیز هستند که از هیچ فریم ورکی استفاده نمی کنند؛ استفاده از آنها یقینا می تواند مزایای زیادی را برای پروژه های ما به همراه داشته باشد. از مجموعه این مطالب می توان چنین نتیجه گرفت که نیاز است که در شیوه نگاه خود به پروژه های نرم افزاری تحت وب، تغییراتی ایجاد نماییم و به گزینه های دیگری که می توانند به ما کمک کننید، از جمله فریم ورکها نیز نیم نگاهی داشته باشیم. البته یکی از معضلات استفاده از این ابزارها نبود منابع مناسب و کافی به زبان پارسی می باشد. البته با جستجوی ساده ای در محیط اینترنت می توان به صورت جسته و گریخته و در برخی موارد به صورت مفصل منابع مناسبی را یافت. با اینحال تا کنون کتاب آموزش کاربردی CakePHP توسط انتشارات پندارپارس منتشر شده است و به عنوان یک خبر خوب، کتاب آموزش فریم ورک Yii نیز در حال آماده سازی به منظور انتشار است.
حامد بلوک نژاد
١٣٩٢/١٠/٢٦ ساعت ٠٧:٢٨ با سلام
کتاب آموزش فريم ورک Yii تا پايان سال به بازار مياد ؟؟نويسنده اش چه کسي هست ؟ تاليف يا ترجمه ؟؟فقط اميدوارم که کاربردي و عملي ( پروژه محور ) باشه |
محمد مرادي
١٣٩٢/١١/٠٤ ساعت ١٠:٠٠ با سلام و پوزش بابت تاخير در پاسخ که به علت برخي مشکلات رخ داد.
کتاب مذکور (فريم ورک Yii) توسط مهندس محمد كرامتي در حال نگارش هست و بعيد هست که تا پايان امسال منتشر بشه. من هم اميدوارم همونطور باشه! |
ثبت نظر جدید | |
ثبت |